Tehnička infrastruktura – promena igre

promena_igreTehnologija nastavlja da napreduje. Često, primena novih tehnologija štedi novac. Pratite tehnološke trendove i objektivno procenjujte pravi finansijski efekat svakog trenda na vaše okruženje. Često, nova tehnologija omogućava da uraditi više za značajno manje novca. Ipak, implementacija novih tehnologija će napraviti uštede samo ako se koristi da zameni stare, skuplje aplikacije ili ako donosi nove funkcionalnosti. Često je vrlo teško i izazovno „penzionisati“ stare tehnologije. Bez eliminacije starih tehnologija rezultat neće biti ušteda već naprotiv dodatno poskupljenje.

Napredak u tehnologijama za skladištenje podatka (hard-diskovi, memorije,..) ili u procesorskoj snazi doprinose višestruko ubrzanje za značajno manje novca. Trendovi kao što su računarstvo u oblaku (Cloud computing), virtuelizacija, VOIP, softver otvorenog koda, softver kao usluga (SaaS) i izmeštanje određenih poslovnih procesa van kompanije (outsourcing) su primeri trenutnih tehnoloških trendova koji kada se implementiraju kako treba potencijalno prave značajne uštede. U kriznim vremenim, promena pravila igre i tehnologija koje koristite može efikasno sniziti troškove. Razmišljajte preko onoga što je već poznati kad god je to moguće.

About the Author

Uridium je kompanija u privatnom vlasništvu osnovana 1994. godine sa ciljem unapređenja poslovanja upotrebom informacionih tehnologija. Uridium prodaje, uvodi i održava Pantheon kao vodeći ERP u regionu. Tokom prethodnih 10 godina, uspešno smo implementirali Pantheon u preko 100 preduzeća u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Pored ERP projekata, možemo se pohvaliti da smo uspešno uradili i preko 180 raznih IT projekata, od IP telefonije, IT infrastrukture do implementacije specifičnih poslovnih rešenja. Uridium trenutno zapošljava 12 profesionalaca, čije je radno iskustvo u implementaciji poslovnih rešenja preko 100 čovek godina.