Uridium je kompanija u privatnom vlasništvu osnovana 1994. godine sa ciljem unapređenja  poslovanja upotrebom informacionih tehnologija. Od samog osnivanja Uridium postavlja nove standarde i pomera granice uspostavljene nekom vrstom inercije i neinventivnosti u poslovnim razmišljanjima. Prvi poslovni projekti su bili projekti poslovne analitike, kao nadogradnja tada veoma aktuelnih „dbase“ poslovnih rešenja za unos podataka. Pomeranje fokusa sa unosa podataka na pregled i analizu podataka koji su uneti, otvara ujedno i dosta izazova, pošto klijenti počinju da traže i analize za koje uopšte ne unose informacije u postojećem sistemu. Tako nastaje ideja da se napravi sopstveni proizvod, koji počinje svoj život 1995. godine.

UBPro je zaživeo u preko 30 preduzeća u veoma kratkom roku. Zbog loše ekonomske situacije, kao i zbog nedovoljno brze adaptacije korisnika na Windows okruženje, Uridium prestaje sa razvojem samo 5 godina kasnije. Naš softver međutim, nastavlja svoj život i nakon toga do danas.

Sa već akumuliranim znanjima o poslovnim procesima, i velikim iskustvom u implementaciji i uvođenju poslovnih rešenja u preduzeća, kao logičan korak napred, Uridium se odlučuje za traženje većeg i sveobuhvatnijeg rešenja, koje će kao partner implementirati i time na najbolji način ugraditi već stečena znanja u nove projekte. Potraga za rešenjem nije baš kratko trajala i tek krajem 2002 godine, uspostavljamo saradnju sa slovenačkom kompanijom DataLab Tehnologije d.d. i potpisujemo ugovor kao SIS (sales, implementation and support) partner.

Od tada do danas, Uridium prodaje, uvodi i održava Pantheon kao vodeći ERP u regionu. Tokom prethodnih 10 godina, uspešno smo implementirali Pantheon u preko 100 preduzeća u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

Pored ERP projekata, možemo se pohvaliti da smo uspešno uradili i preko 180 raznih IT projekata, od IP telefonije, IT infrastrukture do implementacije specifičnih poslovnih rešenja.
Uridium trenutno zapošljava 12 profesionalaca, čije je radno iskustvo u implementaciji poslovnih rešenja preko 100 čovek godina.

Uridium, godinama unazad ima najvišu bonitetnu ocenu A1, u procesu je implementacije ISO 9001:2008 standarda za usluge u informacionim tehnologijama, a u planu je, i veoma ozbiljno se pripremamo za implementaciju ITIL V3 standarda što nas čini pouzdanim, stabilnim i dugoročnim partnerom.

​Poslovni profil

Industrija

Uridium posluje u IT sektoru IKT industrije i to pretežno u podsektorima softvera i usluga. U oblastima softvera i usluga klijentima možemo ponuditi široku lepezu poslovnog softvera i rešenja, usluga upravljivih IT servisa i interne IT revizije. Pored ovih pretežnih aktivnosti pokazali smo se kao pouzdan partner i u drugim oblastima IT industrije.

U ovom sektoru u Srbiji posluje blizu 2000 kompanija[1] i Uridium se može pohvaliti visokim mestom u prvih 200 kompanija na tržištu po prihodima.

 [1] Izvor: ICT in Serbia - At a Glance 2013, www.sito.rs