ERP Pantheon

Pet načina na koje možete iskoristiti prednosti ERP sistema

ERP Pantheon

Postoje brojne prednosti zbog kojih je implementiranje ERP-a dobra ideja. Neki od vodećih razloga su povećanje produktivnosti, efikasnosti, smanjenje troškova i ubrzanje različitih procesa. Navešćemo Vam još neke od prednosti na koje bi trebalo da obratite pažnju:

1. Budite ispred konkurencije

Tačno je da ERP softver zahteva veliku investiciju, ali je isto tako tačno da će Vam trošak biti veći ukoliko ne napravite ovaj vid investicije. Dok se neki vlasnici preduzeća trude da se drže starih i pouzdanih metoda, drugi pak istražuju nova tehnološka rešenja za svoje probleme.  Svi će se složiti da konkurencija nikad ne spava. A Vama svakako neće biti svejedno ukoliko neki od direktnih konkurenata već žanju plodove implementacije ERP-a u svojoj kompaniji, dok Vi i dalje stojite u mestu.

2. Reorganizujte budžet i osoblje

U osnovi, ERP je alat koji pruža formu podacima Vaše kompanije, funkciju, kao i pristupačnost. Samo razmislite koliko ste trošili para na iste aktivnosti pre ERP sistema. Količina radnih sati ljudi, IT resursi, i trošenje budžeta može biti astronomsko, i sve to kako bi se smanjila neorganizovanost i disfunkcionalnost podataka. Kada su sve ove aktivnosti automatizovane, te resurse možete preusmeriti u smeru u kom Vama najviše odgovara.

3. Poboljšajte strateško planiranje ERP sistemom

U nedostatku ERP-a, strateško planiranje se svodi na sušto nagađanje. Bez obzira na vreme i resurse koje uložite u proces, nedostatak preciznih, i uvek ažurnih podataka Vam donosi čistu neizvesnost kada je u pitanju budućnost Vašeg poslovanja. S’ obzirom da ERP sjedinjuje i pojednostavljuje podatke iz svih odeljenja vaše firme, pruža Vam se prava top-down perspektiva koja Vam je potrebna kako biste donosili efikasne i prave odluke o budućnosti Vaše kompanije.

4. Lak pristup podacima, kolegama na terenu

Rad van kancelarije je u isto vreme prednost i prepreka. Vaši zaposleni sarađuju sa klijentma i van zidova Vaše kancelarije, na lokaciji firme klijenta, sastancima van firme itd. Ali im je često problem nedostatak podataka i aplikacija kako bi pružili najbolju moguću uslugu. ERP baziran na cloud-u omogućava da podaci budu dostupni vašim zaposlenima kad god su na terenu. I kada su napravljene određene izmene van kancelarije, one su odmah vidljive i dostupne svima u kancelariji, eliminišući tako trenutke konfuzije i grešaka. To važi i za računovodstvo u oblaku koje sa sobom donosi Pantheon Hosting.

5. Unapredite kompanijsku kulturu

Ovo je jedna od najvećih prednosti ERP sistema. Sjedinjavanjem podataka između različitih odeljenja firme Vaš tim će konačno moći da sarađuje u pravom smislu te reči. Vrste trzavica koje su ranije dovodile do nepotrebnih nesporazuma među zaposlenima će nestati. Kao rezultat toga, svi će se osećati kao ravnopravni saradnici i učesnici u doprinošenju bolje firme. Na male, suptilne, i često neprimetne načine ERP doprinosi direktno pozitivnijoj atmosferi u celoj kompaniji.

Ako ste spremni da radikalno transformišete stvari na bolje, pronađite ERP u skladu sa potrebama Vaše firme i iskoristite maksimalno prednosti koje ima da ponudi.

About the Author

Uridium je kompanija u privatnom vlasništvu osnovana 1994. godine sa ciljem unapređenja poslovanja upotrebom informacionih tehnologija. Uridium prodaje, uvodi i održava Pantheon kao vodeći ERP u regionu. Tokom prethodnih 10 godina, uspešno smo implementirali Pantheon u preko 100 preduzeća u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Pored ERP projekata, možemo se pohvaliti da smo uspešno uradili i preko 180 raznih IT projekata, od IP telefonije, IT infrastrukture do implementacije specifičnih poslovnih rešenja. Uridium trenutno zapošljava 12 profesionalaca, čije je radno iskustvo u implementaciji poslovnih rešenja preko 100 čovek godina.