Implementacija malih, odabranih projekata

mali_ali_odabraniPodelite velike projekte na manje. Na taj način su rezultati i uštede vidljiviji i osetniji. Projekat koji će za pet godina doneti uštede se možda može podeliti u faze i na manje projekte ako je to značajno ove godine. Potrebno je imati konstanto strateško usmerenje kroz veće projekte koji mogu biti podeljeni na manje kad god je to moguće. Projekti visokog prioriteta koji ostvaraju veće uštede trebaju biti prvi na listi. Posao je previše dinamičan i često kratkoročno bude rizičan, da bi se videli dugoročni efekti.

Razmislite o implementaciji delova projekata za specifičnosti visokog prioriteta umesto velikog projekta. Usredsredite se na projekte koji donose većinu prednosti prateći 80/20 pravilo, gde 20 procenata projekta ostvaruje 80 procenata koristi i ušteda. Kada je ekonomski pritisak veliki, nije uputno počinjati velike višegodišnje projekte. Neke kompanije zahtevaju da svi projekti moraju trajati od 6 do 9 meseci najviše iil imati povrat u roku od 12 meseci ili manje.

Nova oblasti i tema za sledeću nedelju:

Tehnička infrastruktura

About the Author

Uridium je kompanija u privatnom vlasništvu osnovana 1994. godine sa ciljem unapređenja poslovanja upotrebom informacionih tehnologija. Uridium prodaje, uvodi i održava Pantheon kao vodeći ERP u regionu. Tokom prethodnih 10 godina, uspešno smo implementirali Pantheon u preko 100 preduzeća u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Pored ERP projekata, možemo se pohvaliti da smo uspešno uradili i preko 180 raznih IT projekata, od IP telefonije, IT infrastrukture do implementacije specifičnih poslovnih rešenja. Uridium trenutno zapošljava 12 profesionalaca, čije je radno iskustvo u implementaciji poslovnih rešenja preko 100 čovek godina.

Leave a Reply 0 comments