Identifikujte troškove IT-ja koje možete eliminisati

Čest izazov u kompanijama je da se uradi više stvari sa manje resursa.

Ipak, treba razmislite o tome da je nekada bolje da se uradi više manjih stvari sa manje resursa. Da bi to bilo izvodljivo preporuka je da se uradi procena posla i utvrdi da li postoji mogućnost da se nešto eliminiše. Jedan vrlo očigledan primer eliminacije troškova jeste automatizovan nadzor računarske mreže.

Alternativno, posao i rad za neke stvari od ranije u sadašnjem trenutku možda nema nikakvu svrhu. Važno je postavljati pitanje da li svaki zadatak koji se odradi donosi vrednost. Ako ne donosi, ne radite ga! Vrlo prosto. Slično, pogledajte nekorišćen softver ili hardver i eliminišite ga. Nagomilani softver i hardver često oduzima dosta vremana da se održava, a sve zbog toga što niko ne proverava da li je to zaista i potrebno. Često se dešava da procesi i izveštaji ustanovljeni u prošlosti danas više nikome ne koriste. Takvi procesi se vrlo jednostavno mogu identifikovati i eliminisati.

Proverite i identifikujte troškove IT-ja koje možete eliminisati!

About the Author

Uridium je kompanija u privatnom vlasništvu osnovana 1994. godine sa ciljem unapređenja poslovanja upotrebom informacionih tehnologija. Uridium prodaje, uvodi i održava Pantheon kao vodeći ERP u regionu. Tokom prethodnih 10 godina, uspešno smo implementirali Pantheon u preko 100 preduzeća u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Pored ERP projekata, možemo se pohvaliti da smo uspešno uradili i preko 180 raznih IT projekata, od IP telefonije, IT infrastrukture do implementacije specifičnih poslovnih rešenja. Uridium trenutno zapošljava 12 profesionalaca, čije je radno iskustvo u implementaciji poslovnih rešenja preko 100 čovek godina.

Leave a Reply 0 comments